Στο ΔΕ.Κ.Α διακρίνονται δύο αλληλένδετοι και στενά συνεργαζόμενοι Τομείς, ο Ψυχολογικός και ο Παιδαγωγικός.

 

Κάθε Τομέας συντονίζεται από έναν Υπεύθυνο, ενώ η αρμονική λειτουργία του συνόλου εποπτεύεται από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο.

Ο Νίκος Σταθόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε την ειδικότητα του Παιδοψυχιάτρου το 1998. Έκτοτε εργάζεται ιδιωτικά στο ιατρείο του αλλά και ως εξωτερικός συνεργάτης δομών του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα: νηπιαγωγείο «Το Σπιτάκι στο Δάσος», Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Κορυδαλλού, Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης Υπουργείου Παιδείας, ΚΕ.Θ.Ε.Α., «ΕΠΑΝΟΔΟΣ», Κέντρο Πρόληψης Δ. Κηφισιάς «Προνόη», Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, κ.ά

Από το 2006 συντονίζει και έχει την επιστημονική ευθύνη της Διεπιστημονικής Ομάδας των σημερινών συνεργατών του, ομάδα που πλέον αποτελεί το «ΔιΕπιστημονικό Κέντρο Αθηνών (Δ.Ε.Κ.Α.) για το παιδί και την οικογένεια».

 

Εκτός της ιατρικής εκπαίδευσης, έχει εκπαιδευτεί ως Ομαδικός Αναλυτής και ως Ψυχαναλυτικός Θεραπευτής Ζεύγους και Οικογένειας.

 

Είναι Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Ψυχοθεραπείας και Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση (H.O.P.E. in G.A.), μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του, Διδάσκων Αναλυτής (training analyst) και Διευθυντής της Εκπαίδευσης Θεραπευτών Ζεύγους-Οικογένειας.

Από το 2010 εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Τομέα Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ζεύγους και Οικογένειας της E.F.P.P. (European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy).

 

Από το 2012 είναι επίσης μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του I.O.G.A.P. (International Organization of Group Analytic Psychotherapy) στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

 

Έχει υπάρξει (2009-2013) εκλεγμένος Πρόεδρος του Τομέα Οικογενειακής Θεραπείας της I.A.G.P. (International Association of Group Psychotherapy and Group Processes) και μέλος του Δ.Σ. της (: Board of Directors).

 

Την περίοδο 2000 – 2004 ήταν, ως εξωτερικός συνεργάτης της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, διδάσκων Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής σε διάφορα Τμήματα (Νοσηλευτικής, Βρεφονηπιοκόμων, Επισκεπτών Υγείας, κ,ά).

 

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Α.Μ.: 38309), μέλος (Full Member) της Group Analytic Society International και της I.A.G.P.

 

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά και συμμετέχει ανελλιπώς σε διεθνή συνέδρια στα οποία παρουσιάζει εργασίες θεωρητικού και κλινικού ενδιαφέροντος.

Η Άσπα Δανδουλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και ολοκλήρωσε τις Πανεπιστημιακές της Σπουδές, στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Ψυχολογίας του Φ.Π.Ψ., το 1991. Είναι υπ. Διδάκτωρ στην Κοινωνική Ψυχολογία. Έχει Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στην Εκπαίδευση (Ε.Α.Π., 2003), καθώς καιεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή, Μαθησιακές Δυσκολίες: Αποκατάσταση και Συμβουλευτική (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., 2007-2008). Υπήρξε πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ., από το 2002.

Από τα φοιτητικά της χρόνια εργάζεται,σε υπεύθυνες θέσεις, και εκπαιδεύεται αδιαλείπτως στους κλάδους της Εκπαίδευσης, της Παιδαγωγικής, της Συμβουλευτικής της Εκπαίδευσης και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σε διάφορους φορείς (ΚΕ.Θ.Ε.Α., Κ.ΕΘ.Ι., Κ.Ν.Ε.Υ.Γ.Δ.Α, Ε.ΚΕ.ΠΙΣ, S.H.L.Hellas, Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, Ιδιωτικά Σχολεία, Φροντιστήρια).

 

Το βασικό αντικείμενο εκπαίδευσης – διδασκαλίας, με το οποίο ασχολείται από τα φοιτητικά της χρόνια έως και σήμερα, είναι η διδασκαλία της Γλώσσας με ειδίκευση στην Έκθεση, για εφήβους που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο. Η μεγάλη της εμπειρία και η συνεχής εκπαίδευση στον τομέα αυτό την καθιστά επίσης ειδική εκπαιδεύτρια εφήβων με Μαθησιακές Δυσκολίες, εφόσον αυτή η ηλικιακή ομάδα απαιτεί ειδική προσέγγιση.

 

Από το 2006 συντονίζει τον Παιδαγωγικό Τομέα του «ΔιΕπιστημονικού Κέντρου Αθηνών (Δ.Ε.Κ.Α.) για το παιδί και την οικογένεια».

 

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά και συμμετέχει διαρκώς με εργασίες σε  Συνέδρια Εκπαιδευτικού και Παιδαγωγικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό (CEDEFOP, Παγκόσμιο Συνέδριο Ψυχολογίας 1995, Συνέδρια Ψυχολογικής Έρευνας, κ.λπ.)